Vi søger alle sammen på internettet via Google eller andre søgemaskiner. Under disse søgninger er jeg ofte komme i den situation at når jeg finder et interessant link på Google klikker jeg på dette, for derefter i denne artikel at finde et nyt link som bringer mig videre til endnu en ny side som måske bliver vist i et andet vindue og…… Nu er det at jeg tit føler at jeg er faret vild.

Ofte når jeg starter med at bruge et nyt program slår jeg op i hjælpefilen for at se hvilke genvejstaster der findes, som jeg kan have nytte af. Det har jeg aldrig gjort i Internet Explorer, men det gjorde jeg forleden og der fandt jeg en metode som gør at jeg aldrig mere farer vild på Internettet!
De genvejstaster jeg benytter er:

  • Ctrl-klik (på en link)
  • Shift-Ctrl-klik (på en link)
  • Ctrl-Tab
  • Ctrl-W

De to sidste genvejstaster er standard Windows og kan bruges i mange andre programmer. Hvordan bruger jeg så disse genvejstaster?

Ctrl-klik. Hold Ctrl nede når du klikker på en link. Nu åbnes denne side i en ny fane i baggrunden. Det vil sige du bliver på den side hvor de ønskede link var. Du kan nu foretage den samme operation på en række fa hits (links) i Google og bagefter se hvad de indeholder.

Shift-Ctrl-klik. Hold både Shift og Ctrl ned når du klikker på en link. Nu åbnes siden i en ny fane, men browseren skifter til denne fane så du kan se indholdet med det samme.

Ctrl-Tab. Når du nu har flere faner med indhold i din browser kan du bruge Ctrl-Tab til at skifte mellem disse.

Ctrl-W.  Når du har set hvad du ville på en side du har fundet kan du lukke den enkelte fane i browseren ved at at trykke på Ctrl-W samtidig.

Enkelt men meget nyttigt….god fornøjelse!

På min YouTube kanal der hedder TrixenBixen ligger denne video: