Udvikling af Excel løsning til Radiometer Medical ApS

Mettler Tolledo Interface (Microsoft Excel 2010)

Programmer:

  • Microsoft Excel 2010
  • XML

Løsning:

Radiometer Medical benytter som standard vægte fra Mettler Toledo i alle deres laboratorier.
I forbindelse med et projekt omkring dataindhentning til produktionsjournaler, der er en del af produktets batch record, var der brug for at hente data fra disse vægte på en struktureret måde.

Som en del af den proces der er omkring afvejning af kemikalier er det vigtigt at kunne dokumentere at vægten er nulstillet (tarering af vægten). Det blev derfor besluttet at afvejning af et kemikalie skulle betragtes som en selvstændig proces.

Der blev udviklet en Excel løsning der kunne afvikle små ”Veje-programmer”, således at operatøren blev tvunget gennem processen med at nulstille vægten og derefter afveje kemikalier. Excel løsningen gemte samtidig alle data i en XML-fil således at tilgængeligheden af data blev enklere for andre systemer.

Excel filen har mindst to faner:

  •  Én fane, med navnet ”Data”, der indeholder måledata. Denne fane er låst for skrivning således at operatøren ikke kan rette i data. Samtidig er alle målinger stemplet med Operatør-initialer samt dato og tidspunkt. Samtidig gemmes oplysninger omkring vægtens registreringsnummer og det afvejede stof.
  • De øvrige faner indeholder små vejeprogrammer. Disse programmer en liste af kommandoer der kan sendes til Mettler Toledo vægten og nogle der er oprettet til at styre selve flow-delen af programmet. Der kan på denne måde oprette veje-programmer der tager hånd om: Tarering, afvejning af kemikalie og “tilbagevejning” af vejepapir/vejebåde.

Mettler_2

 

Løsning er skrevet i VBA, Excel 2010 og kommunikerer med vægten ved hjælp af RS232 seriel kommunikation.

Løsning blev efter endt udvikling valideret op mod FDA’s ”Part 11, Electronic Records; Electronic Signatures”, da disse vejedata er det der kaldes en ”Electronic Record”.

PIVOT data v/Peter Amundsen

Lyngholmvej 20
2720 Vanløse

Ring: +45 50 11 25 02

Skriv: info(at)pivot-data.dk

Send en besked

4 + 13 =